1. BEHANDLINGSPRINSIPP 

TCM TUINA--Massasje er en effektiv dypvevsmassasje som løser opp stive og vonde muskler. Denne behandlingsmetoden gjør først og fremst muskler mykere, mer elastiske og øker blodsirkulasjonen, en helt ny følelse. Massasjen kan benyttes mot en rekke plager, som å løse opp spenninger ryggsmerter stiv nakke hodepine etc, samtidig kan redusere trøtthet. Massasjen påvirker hele kroppen fysisk og mentalt. Det følger tradisjon kinesisk medisinsk teori om flyten av Qi gjennom meridianene som kan behandling for disse sykdommer.


Tuina er en form for massasje som stammer fra Kina, men i Kina selv kalles det tuina, som betyr "manuell medisin". Hver teknikk brukes på meridianer. 

Den tradisjonelle kinesiske massasjen er annerledes enn vanlige massasje. Det er utdypet fra følgende aspekter: 


1: Massasje er en systematisk disiplin i Kina. Studenter som går inn på massasjehøgskoler, vanligvis undergraduate og masterstudenter i 5-7 år, må ta ulike kurs i tradisjonell kinesisk medisin (anatomi) , grunnleggende om tradisjonell kinesisk medisin) Studiet av grunnleggende teoretiske kurs i pensum av mer enn et dusin kurs som teori, meridianer og akupunkturpunkter), manuell terapi og treningstrening er de grunnleggende egenskapene til massasje. Gjennom ferdigheter og bruk av manuelle teknikker, vi produserer manuelle operasjoner som krever en viss styrke For å oppnå formålet med å behandle sykdommer ved å handle på spesifikke meridianer og akupunktur, må studentene i massasjeskolen studere teknikkene iherdig og mestre grunnleggende ferdigheter før de begynner i klinisk praksis. Generelt krever det mer enn 3 år med risposepraksis for å komme inn i klinisk praksis. 


2: Massasjeteknikker kalles også manuell medisin. Massasje handler ikke om å slappe av, men å behandle sykdommer.Når ferdigheten når et visst nivå og teknikken er nøyaktig, kan den terapeutiske effekten produseres. Massasje kan behandle sykdommer fordi massører først må trene Qigong, Yi Jin Jing og andre øvelser for å forbedre fingerstyrken og armstyrken. Det er rapportert at massasjebrukere på høyt nivå kan ha fingerstyrke på opptil 60 kg Massasjekrav Holdbar, kraftig, ensartet og penetrerende, denne teknikken kan trenge gjennom huden og nå dypt inn i indre organer og dype vev Det finnes flere kategorier av massasjeteknikker: bløtvevsteknikker, compoundteknikker, smash-teknikker, sportsleddteknikker , blant hvilke Sports manipulasjon, det er en osteopatisk manipulasjon, denne manipulasjonen kan behandle leddforvridning, det tilsvarer kiroprakrer.


Massasje har et strengt teoretisk grunnlag, den grunnleggende teorien om tradisjonell kinesisk medisin og meridianer og akupunktur. Vi bruker ofte akupunktur for å behandle sykdommer. Deres teoretiske grunnlag er det samme. Forskjellen er at akupunktur bruker nåler og massasjebruk fingrene. Massasje har oppnådd bemerkelsesverdige resultater i behandling av ortopediske sykdommer Alle pasienter i ortopedisk avdeling vil først velge massasje for fysioterapi I Kina er massasje en sykehusavdeling.

 


De grunnleggende kravene til tuina er:


  1. Varighet: Det innebærer å opprettholde kontinuitet i bevegelser og styrke, uten avbrudd eller deformasjon. Dette sikrer at teknikkene stimulerer kroppen tilstrekkelig for å oppnå terapeutiske resultater, med evne til å regulere organer fra utsiden og innover.


  1. Styrke: Uansett hvilken teknikk som brukes, er kraft grunnlaget. Denne kraften er en moderat kraft som inneholder ferdigheter.


  1. Jevnhet: Kraften, frekvensen og amplituden av bevegelsene må være balanserte. Kraften bør ikke plutselig økes eller reduseres. Bevegelsene skal være jevne og rytmiske for at stimuleringen skal få kroppen til å svare riktig.


  1. Mykhet: Bevegelsene skal være jevne og forsiktige. Overganger mellom teknikker skal være naturlige og koordinerte.


  1. Dybde: Når teknikken har varighet, styrke, jevnhet og mykhet, oppnås dybde. Denne dybden tillater penetrasjon gjennom huden og inn i dype vev eller indre organer. Når denne dybden oppnås, kan pasientens kroppstemperatur stige, muskler slappe av, smerte reduseres og kroppens motstand øker.


Indikasjoner for Tuina:

Tuina har en bred klinisk anvendelse, og kan behandle ortopediske, indre medisinske, gynekologiske, pediatriske, øre-nese-hals og andre sykdommer forårsaket av skader på sener og meridianer, ubalanser i qi og blod, blokkeringer i meridianer, leddfeil-justering og ubalanse i organer.


2. KLINISK ANVENDELSE&OPPSUMMERING

(1) Ortopediske  sykdommer

    Nakke sykdommer, Korsrygg muskel-belastning, kne gikt, korsrygg skiveprolaps,          skulder betennelse, etc.

(2) Indremedinske  sykdommer

    Akutt og kronisk gastroenteritt, etc.

(3) Nevrologiske sykdommer

    Ansiktslammelse, Migrene, Tannpine etc.

(4) Barnesykdommer Forkjølelse, Hoste, Fordøyelsesbesvær, Nærsynthet,                     Nakkeasymmetri etc.

3. Forskjellen mellom TCM Tuina og andre Massasjemetoder.

TCM Tuina inkluderer Tuina Gongfa, Tuina manipulasjon og Tuina terapi.

(1) Kinesisk Tuina krever at en lege underviser Tuina Gongfa --《Yi Jin Jing》og        《Shao Lin Nei Gong》. Ved å praktisere disse Gongfa for vekst av den interne kraften som er åndelig styrke, så øker nivået styrke. Nå et visst nivå ---sinnet kommer Qi kommer, Qi kommer styrke kommer.

(2) TCM tuina manipulasjonen er variert, og den krever at manipulasjonen bør være dyp og grundig.

(3)TCM tuina terapi inkluderer behandlings prinsipper, metoden, akupunktur valgt.

Kontraindikasjoner for Tuina:

  1. Tuina bør ikke utføres etter kraftig fysisk aktivitet, ekstrem tretthet eller ekstrem kroppssvakhet.
  2. Det er ikke anbefalt å få tuina innen en time etter å ha spist for mye eller for lite.
  3. Tuina bør unngås hvis huden er skadet eller infisert etter alkoholinntak.
  4. Ved alvorlige blodsykdommer, alvorlig venøs trombose i nedre ekstremiteter og alvorlig metastase av ondartede svulster, bør tuina unngås.

4. Mye brukt i kliniske avdelinger. Vi er eneste klinikk i Bergen som gir deg profesjonell TCM Tuina massasje, samtidig med profesjonell barnmassasje.